onsdag 9. januar 2013

Anne`s Runde Pinner

Mantra: "See a need, fill a need".
Min mor er litt uorganisert, selv om hun insisterer på at hun vet hvor alt er til en hver tid. Jeg påstår ikke at jeg er mer organisert enn deg,mamma. :) Da jeg var hjemme for en tid tilbake og skulle strikke noe Marius-relatert, fikk jeg den store gleden av å lete opp alle hennes rundpinner. Det var sannelig ikke enkelt. De var over alt...  
"See a need, fill a need"...
Bloggen Ein Støvel og Ein Sko viser en enkel fremgangsmåte for oppbevaring av runde pinner (strikkepinner, that is). Permen består av mange plastlommer med åpning i toppen, slik at pinnene ikke faller ut. Det finnes jo mange andre alternativer der ute, men denne falt i smak for min del. Den er veldig enkel og med et tydelig hjemmelaget preg, noe som er svært viktig for meg. Dette prosjektet viser et mangfold av mine sider som kunstner (yndlingsord nr. 1) og derfor er denne permen en av mine favorittkreasjoner.

Jeg er ubeskrivelig glad i kraftpapir og andre produkter og materialer i naturfarger. Det naturlige valget av stoff da herligheten skulle dekkes, ble naturligvis bomullslerret. Det er så vakkert og klassisk, samt at det går til alle farger og teksturer. Hadde jeg fått lov av min utkårede skulle jeg dekt både bil og hjem med dette stoffet :)

Hvis jeg skal peke på det jeg likte best med kreasjonen, må jeg trekke frem typografien. Det er så utrolig morsomt å leke seg med ulike skrifttyper for å skape estetiske og proposjonerte titler. Jeg videreførte fargene fra tittelen over til sommerfuglen, for å skape balanse og sammenheng mellom de ulike komponentene.

Til slutt vil jeg peke på ett aspekt som i aller høyeste grad viser hvordan jeg tenker når jeg kreerer (yndlingsord nr. 2). Det er ikke sikkert du legger merke til det, men sirkelen på fremsiden er litt skjev. Den er med vilje ikke plassert midt på, men en anelse til venstre. Dette er et virkemiddel jeg tar meg selv i å bruke ofte. - Hvorfor i alle dager, spør du deg? Jo, det er fordi jeg liker å eksperimentere med komposisjon og balanse. Jeg lurer ofte på hvorfor alt skal være så sentrert og ellers perfekt plassert? Det er jo mye morsommere å bruke ens egen formsans til å utfordre seg selv og beskueren.

Hvordan oppbevarer du dine strikkepinner?

~r!ta~

6 kommentarer:

 1. Mine pinner ligger i en pose sammen med alt garnet og der ligger de godt! :-D
  Men denne permen digger jeg!! Herlig typografi og herlig sitat! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. : Jeg har vel heller ikke fortalt hvordan JEG oppbevarer MINE? Hihi... Akkurat slik som du gjør det Renate og det funker heeelt greit :)

   Slett
 2. Jeg har litt vanskelig for å se for meg din utkårede kjøre rundt i en stofftrekt bil... Jeg oppbevarer rundpinnene i ei strikkemappe som tante B har sydd til meg. Den har rette lommer med glidelås til strømpepinner, og trekantede stofflommer med smal åpning øverst til å rulle sammen pinnene og stikke inn. Den må ses og prøves for å forstå... Men det var visst så mye jobb at jeg tror ikke det er produsert særlig mange flere av de her i verden, jeg er heldig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, du sier noe. Det du ikke vet er at han allerede har trukket om taket i den ene bilen. Lilla, halvsemska skinn. DER ble du vel overraska tenker jeg? :P

   Bilde av mappa? Hørtes intrikat og vakker ut. Vil gjerne se :)

   Slett
 3. Så fin mappe! Og digger det sitatet, jeg tror vi er mange som gjør litt mer enn hva vi egentlig føler for - tilfelle noen skulle synes det var "litt" rotete her.
  Jeg har sydd meg en mappe til rundpinner og en mappe til strømpepinner. http://hverdagsglimt49.blogspot.no/2011/09/etui-til-rundpinner.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg elsker det sitatet; det sier så mye om oss mennesker og forventninger vi tror andre har til oss.

   Kjempeflott! :) Har du oppskrift på den, eller er det et sånn "sier-seg-selv-hva-du-skal-gjøre-etui"?

   Slett