onsdag 2. februar 2011

Gaveeske

En pitteliten forespørsel var alt som skulle til for å få meg i gang! Har lenge hatt lyst til å gjøre en liten tutorial, men jeg vet at jeg sjelden finner opp kruttet (!). Men denne gangen var det noen som ba om det, så da fikk jeg muligheten :) Det blir en enkel gjennomgang av en enkel eske :)

Har ikke noe godt argument, men helt siden jeg startet med denne hobbyen har jeg operert med tommer, ikke centimeter. Nei, spør meg ikke! Tror kanskje det er på grunn av at nesten samtlige tutorials på nettet oppgis i tommer. Så derfor er også denne oppskriften i tommer. Beklager til de som ikke orker å konvertere eller som ikke har en slik linjal.

Det første du gjør er å skjære, kutte eller klippe kartong eller mønsterark (her:kartong) til 8" x 8". Så bretter du 2" inn fra hver side. Her har jeg brukt skjærebrettet mitt (Fiskars) og bonefolder`n min (Making Memories), for å få fine bretter. (Hva kaller man forresten bonefolder på norsk??!)Du vil se at du får fire små kvadrater som "hjørner". Disse snitter du som vist på bildet. Det blir to snitt på to av sidene på hele arket. Tilfør lim på undersiden av de små kvadratene.Her er høyre hjørne limt sammen. Forsett og fest de tre resterende kvadratene.Sånn vil esken se ut når du er ferdig. Selvsagt må du lage to identiske for å få både bunn og lokk. Som jeg har prøvd å vist på dette bildet, kan det være lurt å "brette" inn bunnen. De to delene er jo like store, så det kan bli litt vanskelig å få på lokket.
4 kommentarer:

 1. Va kje så avansert ta nei, kanskje æ ska bryt mæ på å lag ei eske æ å :p

  SvarSlett
 2. Ja, gjærra d, å så må æ få sjå resultatet! :) D syns æ e så artig ...

  SvarSlett
 3. Hva kaller man forresten bonefolder på norsk??!
  Godt spørsmål.....
  Kanskje pregekniv ?

  SvarSlett
 4. Ja, for man preger jo... Det høres logisk ut :)

  SvarSlett